På leting etter hver dag.

Tour de Sirkus

IMG_4121

Et par ganger tidligere har jeg snakket om sirkus. Et uttrykk som kan brukes i forskjellige sammenhenger.

I dag ble jeg revet rett inn i ett. Plutselig utspant det seg rundt meg, og jeg kunne ikke overse det. Og kom meg ikke bort heller.

Tour de Fjords – sirkuset.

Jeg hadde gledet meg til en tur til Stord. Møte kolleger. Ha produktive samtaler. Sosial samling. En natt på hotell – med påfølgende oppdekket frokost såklart.

Ok, dagen før hørte jeg at det skulle være et sykkelritt fra Stord til Sauda. Og ja, jeg hadde lest overskriftene i nettavisene om rittet som gikk langs Norges fjorder. Men sykkel er ikke min ting, og jeg har hørt et par navn kun fordi de blir gjentatt og gjentatt på sportsnyhetene som står når jeg glemmer å skru over på en annen kanal.

Men dette sirkuset kom smygende inn på meg. Først ved lunchbordet. Da jeg så en bil som stoppet foran hotellets inngang. Jeg kommenterte til en kollega at det faktisk så ut som en utenlandsk politibil eller ambulanse.

”Nei, det er jo en av bilene som er med i følget til Tour de Fjords”, var svaret. Og en forklaring om at de avsluttet denne dagens ritt i Haugesund, og skulle fortsette dagen etter fra Lervik, rett ned bakken fra hotellet faktisk. Noen av dem skulle sikkert bo her.

Nå ja. Jeg tenkte ikke mer over det.

Men utover dagen fulgte flere biler. Og store trailere. Med sykler både oppå og inni. Kofferter – stod på rekke og rad i hele resepsjonen. Hvert team hadde selvfølgelig like kofferter med riktig sponsor-merking på. Bagger, esker, sekker – til og med innpakkede, bærbare massasjebord.

IMG_4115

 

For oss ble det middagstid, borte fra hotellet. Men det tok ikke lang tid før et par av de mannlige kollegene ble litt utålmodig. Og ville tilbake. En av dem stakk til og med litt i forveien.

Ja, ja, greit for meg. Jeg hadde høye hæler på, og det var greit å komme seg opp bakken før neste enhet alkohol.

Mens vi spiste middag, hadde siste del av sirkuset ankommet. Sikkerhetsfolk, Tango-gjengen (politimotorsykler), managere, organisatorer, ærendsgutter, massører, mekanikere – og ikke minst syklistene selv.

En hel masse folk som gikk fram og tilbake. I ulike team-klær. Ikke så lett å unngå å se dem.

Her var det bare å kapre seg et sete i baren, for jeg tenkte det sikkert ville bli trangt om plassen. Viste seg å være feil det da. Dette sirkuset hang lite i baren.

Den ene etter den andre i mitt følge sikret seg side om side bilde med de mest kjente. Både fra resepsjonsområdet – og inni heisen!

Plutselig kom det en mannsperson i rød skjorte bort til oss. Han holdt på en finfin blomsterbukett. På russisk-engelsk henvendte han seg til min mannlige kollega og spurte ”Arr you togetter?” Han fikk et litt perplekst ja, og deretter rakte russeren blomsterbuketten til meg. ”You kan gif dis to her.”

Sirkuset var et faktum. Jeg ble revet rett inn. Med vinnerbuketten fra dagens seiers-team viste det seg. Etter hvert forstod også jeg at jeg satt med buketten til SELVESTE Alexander Kristof.

Og når guttene – som nå var forvandlet fra barske menn til selfie-jagende gutter – begynte å ta bilder av blomsterbuketten, så forstod jeg hvor stort dette var for dem.

Utover kvelden ble det mye moro ut av alt sammen, og vi kom i prat både med ansatte i Katusha-teamet og Tango-gjengen.

Dagen etter spiste vi også frokost sammen med de (stakkarene) som skulle sykle nok en utfordrende etappe i det mindre sjarmerende været langs fjordene.

Vel hjemme i min egen by klarte jeg ikke å la være. Tok med meg 7-åringen og stod langs veien for å heie dem videre. Fremdeles ganske uvitende om hvem som er hvem.

Men  – med en flott blomsterbukett på bordet hjemme.

Tour de Sirkus

IMG_4117 IMG_4120

 

 

 

Categories:

Fra barnemunn