På leting etter hver dag.

Suppe på en mandag

Suppe på en mandag

Noen korte oppdatringer i dag:

Matavfallsbøtta: Fant den! Full av regn og blader. Den var tatt av vinden, og havnet rundt hushjørnet og nedi hagen.

Fuglene: Måtte ha litt proff hjelp (ja, dama på dyrebutikken må vel gå innunder proffstempelet),og fikk litt tips og råd. Noe jeg ikke hadde tenkt på – ta bort mat og drikke i noen timer, så er de mye letter å lokke inn i buret. En eplebit i tillegg, og de lar seg friste. Dette har fungert tre ganger nå. Første gangen tok det en halv time før de våget seg inn. Neste gang ca. 15 minutter. Og i går tok det 2 minutter å finne åpningen og veien inn i et fint reint bur med fulle mat og vannskåler. Så nå er vi litt mer positive på fuglefronten her. Men hovedbudskapet (som jeg nok kommer til å slite litt med) TÅLMODIGHET. Tviler på at de noen gang blir veldig tamme i dette huset, men litt samarbeid skal vi få til.

Forfengeligheten: Det ble en lang ettermiddag i frisør stolen i dag. Fargen som har blitt bra i snart to år nå, ble plutselig ikke bra. Håret ble det nærmeste blått jeg noen gang har hatt. Og med gutteklippen jeg nettopp hadde bestilt, så lignet jeg litt på Jamie Lee Curtis…Jeg sa med en gang at dette var jeg absolutt ikke fornøyd med. Og heldigvis var frisøren helt enig. Enda heldigere – hun hadde tid til å ordne opp med en gang. Og jeg hadde tid til å være hos frisøren halvannen time ekstra – og rundet tre timer da jeg gikk derfra. Men håret ble blondt, klippen så bra ut, jeg var fornøyd, frisøren lettet – og lommeboken litt tynnere.

Høstsysler: I går tømte jeg fryseboksen, for nå er det på tide å tine den av. Det er vel sånn ca….9 år siden jeg plugget den i veggen, og etter det kan jeg i alle fall ikke huske at jeg har tint den av. Dermed fant jeg litt av hvert som jeg også kunne spise opp. En tynnribbe fra i fjor, som jeg tenker å steke i morgen. På tide å spise seg litt opp før jul. Og en bolle med deilig suppe som passet helt perfekt i dagens høstvær. Seibiffen i går var heller dårlig…den har nok ligget der et par år for lenge.

Sånn går disse dagene i grunn, og jeg tenker at jeg kan se tilbake på dem med fornøyelse.

 

 

Categories:

Denne dagen, Livet