På leting etter hver dag.

Sommer-klipp

Praten går ustanselig. Musikken står på i bakgrunnen, men er helt unødvendig. Her er det ingen som hører på musikk.

Lokalet er lite. Men deilig og kjølig. Det plinger i en liten klokke hver gang noen kommer eller går. I dag er det vår tur. Vi kommer klokken 11 som avtalt for fire dager siden. Da trodde vi at det bare var å stikke innom. Men neida, lokalet var fullt i folk da også. Betjeningen kan ikke engelsk, så den ene kunden hjalp til med å oversette dag og klokkeslett. 

Det er minstemann som står i avtaleboka, og jeg tenker at han kan være prøvekanin før jeg bestemmer meg om jeg også vil. 

Støynivået er høyt ja. For det skal snakkes gjennom klipping, føning og maskinfrisering. I den ene stolen sitter en eldre dame som blir fønet til en stor, flott «poff». I den andre stolen sitter en høy, mørk mann med høyt, mørkt hår. Plutselig går maskinen over den høyre siden, og slik fortsetter det til det knapt er en tust igjen på toppen. Han får til og ned stusset skjegget og en aldri så liten skuldermassasje. 

I tillegg sitter det en voksen mann sammen med oss og venter.  Jeg aner snart at han ikke skal klippes, men venter på sin poff’ende mor. Stolene våre står så tett, at minstemann bommer på fanget mitt. Både gutt og mann blir overrasket, og det kommer en lang spansk lekse mot oss. Men vi forstår jo ikke den, så det gjør ikke noe. 

Litt lenger inne i lokalet sitter en litt sliten dame. Hun er kanskje på min alder, og trenger absolutt en frisørtime. Men etterhvert viser det seg at hun skal jo ikke klippes, hun venter på sin høye, mørke mann. Og skravler. Og uten å skjønne et ord, forstår jeg likevel at hun er gravid, og gleder seg veldig over dette. Vi får alle sammen se bildene fra ultralyden. 

En ung gutt, et par år eldre enn min ny-sveisne gutt, henger litt rundt i salongen. Sitter på en krakk, en stol, går ut, kommer inn, setter seg på en annen stol, spiller på mobilen – og hiver seg stadig med i den konstante praten som går mellom alle.  Jeg finner ikke ut hvor han passer inn i dette bildet. Kanskje han et gutten til «vår» frisørdame, eller sønn av frisørmesteren selv? 

Uansett, med et bilde fra et spansk sladreblad får 8-åringen vist hvordan han ønsker å se ut, og frisørdamen innfrir. Såpass bra faktisk at jeg våger meg opp i stolen jeg også. 

Våre 5 euro i tips (to klipp koster 23!!) kvalifiserer til pling i nok en klokke, og vi plinger til slutt oss selv ut gjennom døren. 

Kortklipte, fornøyde og litt susete i ørene. 

Categories:

Ukategorisert