På leting etter hver dag.

Selv-manipulering

Noen dager er som en berg og dalbane. Våknet og følte meg 100 % igjen – heldigvis. Har ikke tid akkurat nå til å være noe mindre enn det.

Det er mye som skal planlegges og gjennomføres denne uken – både på jobb og privat. Arbeidsdagen gikk med til puslespill av aktivitet, tid og ressurs. Og den fortsatte godt over endt arbeidstid.

Men kom meg endelig hjem – utsultet. Det ble lørdagspizza på etterskudd, siden den ikke ble noe av i helgen. Både jeg og 9-åringen var enige om at mandagspizza er like greit. Så var det rydding og lekser, før jeg rett unnet meg  2o minutter nedtelling på sofaen. Planen var å gjøre ukeshandelen, og løpe meg en tur etter det.

Denne planen virket mer og mer umulig ettersom minuttene tikket av gårde. Etter 20 minutter, forlenget jeg med 10 minutter, og tenkte at den løpeturen må rett og slett strykes fra programmet. Ikke 10 ville hester ville kunne få på meg de joggeskoene i dag.

Idet jeg gikk ut dørene til butikken tenkte jeg at en gåtur er nok det meste jeg kan kunne klare i dag. Kroppen strittet til og med imot DEN tanken.

Men på ett eller annet vis – for tankene surrer og surrer – så klarer noen av disse hjernecellene å rotte seg sammen. De sender noen rare signaler om at «kom igjen vel», «hvis du skynder deg å handle nå, så når du å komme deg av gårde før det blir mørkt ute», «du vet hvor godt det er etterpå», «det tar ikke så lang tid», «du vet jo at når du først er igang så er det greit».

Og til slutt har de klart å skyve tanken fra den ene siden av hjernebarken til den andre. Sånn at jeg setter et klokkeslett som jeg må nå. Til slutt skynder meg hjem. Hiver ut av kun det som skal i kjøleskap og fryseboks, og får på meg løpetøy. Og nøyaktig klokkeslett etter den nyspunne planen så setter jeg av gårde.

Trenger egentlig ikke å si at det ble en bra tur, men nevener det  likevel.

Følte meg nesten som Nortug og Bjørgen, som etter noen dårlige dager i VM bare snur alt, og kjører et kjempeløp til slutt. Det er ikke noen lett tur – det er en av de vanskeligste. Men det er en av de viktigste.

For hadde jeg skulket i dag, så hadde det vært så mye letter å skulke i morgen også.

I stedet la jeg en treningsplan for i morgen, for å være helt sikker på at dette ikke var et mandagsblaff 🙂

Du da – noen aktivitetsplaner for uken enda?

Categories:

Ukategorisert