På leting etter hver dag.

Nye utfordringer

 

Utfordringer

Det er ganske rart, å plutselig gjøre noe helt nytt. Noe jeg aldri har gjort før, og som jeg heldigvis ikke forventes å ha noen forutsetting for å kunne heller.

Den samme følelsen hadde jeg for litt over fire år siden. Da jeg også startet på noe helt nytt. Men jeg må innrømme at da hadde jeg tid til å sakte men sikkert lære meg det jeg skulle kunne.

Nå er det mye travlere. I dag kjente jeg virkelig på følelsen av å være helt bortkommen. Som om jeg ikke kunne noen ting om noenting. Og så lure på – hvorfor vet alle andre dette, og ikke jeg?

Jeg husker tilbake til første dag på universitetet i Australia. Da hadde jeg også den opplevelsen. Folk snakket engelsk, som jeg burde forstå veldig godt. Men uttalelsen av ord var annerledes, uttrykk jeg ikke kjente til, spørsmål jeg ikke skjønte. Svarene mine gav jeg gjennom et halvveis smil (for var det egentlig noe å smile for?) og en blanding av ett nikk og et hoderist (for skulle jeg svare ja eller nei på dette?).

Noe lærte jeg nok der, for jeg kom meg gjennom denne dagen. Og gleder meg til å lære mer, vite mer, kunne mer, utføre mer. Om ikke i morgen eller i overimorgen, så kanskje jeg om noen dager vil føle mer selvtillit.

Heldigvis er det ingen som dømmer. Det deles på kunnskap, råd, tips, og hjelp på veien.

Og igjen går assosiasjoner til Australia. Der vi kom den ene dagen, og neste dag hadde vi plutselig 10 nye venner. Ble invitert på fest, og snakket sammen som om vi var gamle kjente. Vi var helt ukjente, men likevel hadde vi noe til felles. Vi var fremmede i et fremmet land. Vi hadde det samme målet – utdannelse – og de samme utfordringene med språk, kultur og hverdagsrytme. Det skaper fort et helt spesielt bånd.

Det er utrolig givende å få oppleve dette igjen. Ny kunnskap, nye bekjente, nye opplevelser og nye minner.

Categories:

Denne dagen