På leting etter hver dag.

Når tiden går

Bilde hentet fra Internett

Bilde hentet fra Internett

Vaktsettet var i overkant langt i dag. 12 timer. Uten innlagt hvilepause eller mulighet for å koble litt ut.

12 timer. På.

Og det er helt greit. Som jeg har skrevet om før, så er det ikke første gang jeg jobber 12 timer i strekk, og egentlig så håper jeg at det ikke er siste gang heller.

Men vi begynte å snakke om hvilke andre ting som tar så lang tid. Der man begynner på 1 og teller seg opp til 12. Eller andre veien om du vil. Og det gjaldt da i sitasjoner der du sitter på et sted stort sett hele tiden. Som for eksempel i en bil.

Tur – retur Oslo. 6 timer hvis du kjører litt på. 7 timer hvis du følger fartsgrensene, og stopper for å tisse. Og 8 timer for sånne som meg som liker å stoppe og tisse ganske ofte, og i tillegg ta seg tid til et måltid.

Fremdeles manglet vi fire timer.

Fly – hvor langt kommer vi på 12 timer? Temmelig langt. Men om vi skal til Australia, så er det faktisk 2×12 timer. Jeg kunne jo fortelle om noen av de turene, og det virker litt surrealistisk nå, hvordan jeg har holdt ut så lenge i et flysete.

12 timer tar oss i hvert fall l til Singapore. Så er det greit å ta en pause og se seg litt om der…

Når vi sitter sånn og prater blir vi enige om at timene går jo da. Uansett hvor uendelig lang den vakten føltes på starten av dagen, så gikk den ene timen etter den andre. Plutselig skjedde det litt, og vips så var to timer gått.

For min del er det alltid greit å bikke halvveis, for da går tellingen over fra oppover telling til nedover telling.

Det morsomme var at plutselig måtte vi rekke noe. Og oppdaget at klokken begynte å gå ifra oss. Tiden gikk FOR fort. Litt absurd, etter å ha sittet timevis og ønsket akkurat det!

Og så skjer det som alltid skjer på slutten. Plutselig er klokken der. Vi hadde alle mulighet til å stå klar på dørstokken, men glemte oss litt ut.

Uansett – med kjekke kolleger og en jobb som jeg aldri ville vært foruten – så er en vakt en vakt.

Og i morgen er det fri 🙂

Categories:

Denne dagen, Luftige tanker