På leting etter hver dag.

Litt for fort – og litt for sent

Litt for fort - og litt for sent

Verden er i forandring. Livet er i forandring. Hverdagen er i forandring. Hele tiden. Noen ting går ørlite for fort, noen ting går ørlite for sent.

Verden i forandring. Vi hører om miljø og klimakrise, og tiden er knapp. Terrorister tar seg inn på stadig nye områder. De gjør raske framskritt. ”Plutselig” kommer flyktningene – de raser inn over grensene. De kommer NÅ! Men egentlig er vi bare ved startgropen, og må belage oss på en langvarig strøm. Hjelpen kommer, men vi er allerede for sent ute for mange.

Livet i forandring. Dagene fyker avgårde. Uker, måneder, år. Jeg ser det i speilet. Kjenner det på kroppen. Vil ikke at det skal gå så fort. Andre forandringer fikk en brå start, men har deretter stoppet litt opp. Nå er ting litt på vent. Og jeg blir utålmodig.

Hverdagen i forandring. Nye arbeidsoppgaver dukker opp i rask rekkefølge. Tiden blir ofte litt for knapp. Det er så mye jeg skulle ha gjort. Samtidig kommer nye tilskudd litt for sent. Avgjørelser tar for lang tid. Jeg venter og venter.

Timeplanen fylles igjen opp, og jeg må prioritere. Ikke så lett når jeg helst vil være med på alt.

Heldigvis synes jeg at forandring er bra. Jeg blir fort rastløs, vil være litt rotløs, og da trenger jeg at ting ikke blir rutine. Akkurat nå føles det som om hverdagen er samlet sammen i to hender og blir ristet rundt. Så får jeg se hva som skjer når brikkene etterhvert faller ut og skal pusles sammen igjen.

En ny verden venter. Fortsettelsen på livet kommer – og hverdagen har en ny begynnelse allerede i morgen.

Categories:

Denne dagen, Livet, Luftige tanker

1 kommentar

  • Tone

    25. september 201507:20

    Klem!