På leting etter hver dag.

Hverdagslig historietime

 

Hverdagslig historietime

Historie er kjekt, men jeg må innrømme at det jeg lærte på barneskolen ikke sitter så godt som sikkert var meningen.

Så da er det greit å få en reprise nå – gjennom skolegutten.

I dag handlet leseleksen om Eiffeltårnet. Byggeår, tegneren, tyngde, høyde, og hvorfor det ble bygget. Greit å lære seg en gang til.

Vi avtalte at en vakker dag så skal vi sammen gå opp alle de 1665 trappetrinnene til toppen. En super plan igrunn.

Vi gleder oss begge til å reise til Trondheim i morgen, så den ellers så innarbeida torsdagstimen i bassenget gikk rett i glemmeboken. I stedet satt vi på en film for å få ettermiddagen til å gå… Mamma skulle vaske klær, brette klær, finne fram klær og pakke  klær i kofferten. Men mesteparten av tiden ble også jeg sittend foran TV´en.  Filmen het «The Croods», en fantasi-animasjonsfilm satt tilbake til huleboertiden. Det var lite som egentlig hørte til i en historie-time der. Men de tegnet på huleveggene, og vi ble sittende og snakket endel om hva runer er. Dermed ble det flere spørsmål enn svar – men som vanlig klarte vi å google oss fram til godtatte forklaringer.

De siste ukene har vi hatt Donaldpocket som sengelektyre. Ikke mamma sin favoritt, da det innebærer en masse «kvakk, kvakk og dobbeltkvakk», «svosj», «dunk» «krasj» og «bang» som er vanskelige å hele tiden leve seg inn i. Men fortellingene er morsomme, så vi har kost oss med dem.

Men i dag hadde vi ikke flere, så vi lette gjennom bokhyllen etter noe annet. Der fant vi en bok om vikingene. Den var midt i blinken, for oss begge to, så nå er vi oppdatert på vikingenes ville herjinger i Europe og andre deler av verden, Odin, Tor, Vili og Ve, og hvilke eventyrere og oppdagere de egentlig var.

Historie er kjekkest når den kommer litt snikende på syns jeg.

Kofferten er ikke helt pakket enda, men det får vi gjøre oss ferdige med i morgen.

Categories:

Denne dagen