På leting etter hver dag.

Gruppesammensetning

Gruppesammensetning

I forskjellige sammenhenger opp gjennom årene har jeg befunnet meg i en gruppe med mennesker, som mer eller mindre er vilkårlig sammensatt. Gruppen skal fungere sammen over lengre eller kortere tid. Noen ganger har det vært for å oppleve noe sammen, andre ganger for å løse forskjellige oppgaver eller utfordringer.

Da jeg var yngre, og dette var ganske nytt, var jeg ofte nervøs for hvordan det skulle fungere. Ville jeg klare meg i denne gruppen? Hvordan blir jeg kjent med disse nye menneskene? Hva om de ikke liker meg? Eller jeg ikke liker dem?

Men hver gang har det gitt meg opplevelser som har satt spor i livet.

Jeg befinner meg igjen i en slik setting. Der jeg reiser alene, møter de jeg skal fungere sammen med. Og så må ting bare skje. Men jeg har lært at de ikke helt skjer helt av seg selv. Jeg kan være med å påvirke hvordan min innvirkning på gruppen er.

Ved å være superengasjert – men da kan reaksjonen være at det blir litt vel mye.

Ved å være tilbaketrukken – men da kan reaksjonen være at man er litt arrogant eller lite interessert.

Det gjelder å finne en mellomting. Samtidig som det ikke må bli noe falskt eller tilgjort. En slik gruppe vil fort forandre formasjon. Det gjelder å prøve seg litt fram. Hvis dette er helt nytt og ukjent, kan det ta litt tid å forstå hvordan det foregår.

Jeg har lært, av erfaring, at før eller siden så vil gruppen ”sette seg”. Likesinnede vil etter hvert finne fram til hverandre, og det er naturlig å søke etter noe som er gjenkjennelig. Det kan være alt fra interesse for dykking, reising, språk, sportsgren – til fotballag eller frimerkesamling. Men det kan ta litt tid.

Dette har vært god erfaring å ta med seg nå. Jeg stoler på meg selv, at jeg kommer til å finne min plass i gruppen. Men det er viktig å ikke være noe annet enn seg selv. Det er like interessant hver gang.

Jeg har aldri vært god på første inntrykk, selv om det sies at det er viktig, og av og til avgjørende. Kanskje jeg er litt treig, men jeg trenger tid til å finne ut hvem personene er, om vi har noe til felles, eller om vi rett og slett bare passer bedre sammen etter litt tid.

Selv om jeg aldri har vært flink til lagidrett så liker jeg å jobbe i lag eller i team. Det gir trygghet, og også utfordringer. Det er veldig spennende å ha startet denne prosessen nå, og hver dag forandrer gruppen seg. Jeg er glad jeg har erfaring fra før. I stedet for å føle et stress ved å treffe nye mennesker, så ser jeg heller fram til det.

Nye impulser er alltid bra, og det er lærerikt å dele erfaring, opplevelser og historier.

For meg er dette noe jeg trengte akkurat nå, og kjenner at jeg er akkurat der jeg trives å være.

Categories:

Denne dagen, Tankerekker/snakkerekker