På leting etter hver dag.

Fri er fri…

Fri er fri

Det har vært dårlig med hverdager i det siste! Og disse hellige dagene fyker av gårde. Føler jeg knapt har stått opp, før det er leggetid igjen. Og det er ikke så mye som skjer innimellom heller.

For tiden går jeg med en aldri så liten bør på skuldrene. Fylt med eksamens-vekter. Nå er det snart bare en uke igjen, og jeg ligger nok alt for dårlig ann – føles det som nå i alle fall. Men jeg fikk endelig begynt litt i går og i dag, så da venter jeg vare på motivasjon, og så går det vel rette veien.

Men helligdagene ja – jeg har fått spørsmålet både fra 7-åringen, og en 33 år gammel kollega, om hva denne høytiden egentlig er. Svaret ble jo først at det er Pinse. Da fikk Jesus sine disipler den hellige ånd. Jeg husker jo godt bildet fra kristendomsboka på barneskolen, der det var tegnet noen menn i kjortler med en slags flamme over hodet.

Til 7-åringen forklarte jeg at de skulle bruke denne flammen, eller ånden, til å snakke med Jesus. Nesten som om de hadde brukt en mobiltelefon, og kunne ringt til Jesus. Han skjønte ingenting av min forklaring, så jeg endte med å skylde på at dette burde de absolutt ha lært på skolen.

Da 33-åringen spurte, brukte jeg samme eksempel. Men han forstod heller ikke dette. Jeg tror faktisk ikke han helt visste hva en disippel var engang. Case closed.

Og jeg nekter å google det, for det har ingen som helst betydning for meg. Ok, det har nok bodd en som heter Jesus en eller annen plass, med en drøss med kompiser som reiste rundt og ønsker å overtale folk til å tro på det de trodde på. De tiltrakk seg ymse folk, og kunne vise ekstravagante ”mirakler” for å bevise at det de sa var verdt å tro på. Ikke minst kunne de tilby en gevinst – evig liv og et skjønt himmelrike der du kunne treffe igjen gamle kjente.

Det er ikke så annerledes enn mye annet vi har hørt om i historiebøkene, og det er ikke så veldig annerledes fra mye av det vi ser i verden i dag.

Jeg skal ikke trekke dette lenger. Men jeg syns ikke det er så ille at ikke alle har fått med seg hvorfor vi har fri denne langhelgen som en inngang til sommeren.

Fri er fri. I kveld skinner solen. Og jeg vil nyte en flott solnedgang som jeg tror har sitt opphav gjennom ”the big bang”…

 

 

Categories:

Denne dagen, Tankerekker/snakkerekker