På leting etter hver dag.

Fredags-is

Fredags-is

Selv om det er 12 grader ute – midt på sommeren – så må vi jo ikke glemme å spise is!

Så minstemann og jeg kastet oss på syklene, der målet var en eller annen is-disk med rikt innhold. Vi var i fredagshumør begge to. Han hadde hatt en finfin dag med tante og onkel i byen, og jeg hadde hatt en usedvanlig bra avrunding av arbeidsuken.

Utenfor butikken fant vi et sykkelstativ. Jeg satt sykkelen min helt oppi hans, og ventet på at han skulle låse opp kodelåsen sin.

”Må vi låse her da?” spurte han han, mens tunga gikk litt sånn fram og tilbake i munnvikene. Det var om å gjøre å få numrene til å stå i rett rekkefølge på låsen.

”Ja,” svarte jeg, litt henslengt på sidelinjen. ”Her er det mange som vil stjele sykler.”

”Hvem da?” Låsen var åpen nå, og neste utfordring var å tre den gjennom hjulene på begge syklene.

”Å, her er det mange narkomane fra byen som kommer, og de liker å stjele en sykkel og sykle hjem igjen.”

”Kommer de for å snope her?”

”Nei, de har vel heller brukt pengene sine på narkotika, og så må de kanskje stjele her. ” Svarene mine passet egentlig ikke til en nysgjerrig 8-åring, men tankene var litt slitne etter mye annen tenking.

”Sånn som mammaen til han i klassen min?” Stemmen til den alt for smarte gutten hørtes litt usikker ut.

”Neida, hun er nok ikke narkoman. Ikke sånn som de jeg mener i alle fall”.

”Hun er kanskje alkoholika heller….en sånn som drikker alkohol?” Det er ikke lett å forstå alt dette. For han har hørt historier fra de i klassen, og det er ikke alle der heller som vet helt hva som er hva.

”Vet du – jeg tror ikke hun er noen av delene. Det er vel heller at hun ikke har det så bra, og så er det andre mennesker som snakker om henne. Men du, nå er det is-tid altså. Førstemann inn i butikken!”

Jeg kjente at jeg ikke hadde lyst til å forklare for mye av denne rare verden til ham i dag. Vi var her for is, og kun det. Og is ble det.

To stykk is la vi i sykkelkurven min, og kapp-syklet ned til nasjonalmonumentet. Den perfekte plassen for en is-pause.

Vinden stod inn fra alle kanter, men vi satt oss ned, med utsikt over havet, og bare nøt øyeblikket.

Vi snakket ikke mer om andres problemer, våre problemer eller verdensproblemer. Vi så en prikkete sau, noen tyske turister, spiste is og hadde det helt fantastisk.

I nuet – begge to.

 

IMG_4297

 

 

Categories:

Denne dagen, Fra barnemunn