På leting etter hver dag.

Et kostbart nederlag

Et kostbart nederlag

– Jamen mamma, du loooovet!

Hva kan jeg si? Ingenting, for jeg gjorde faktisk det. Litt sånn fraværende. «Jada, du kan få en sånn en annen dag, ikke i dag. Til påskeferien kanskje. Det passer jo fint.» Så fikk jeg slutt på maset den dagen. Foran alle Lego-eskene. Med den lovnaden nøyde han seg med en liten pakke, og vi kunne skynde oss videre.

Nå er påskeferien her for han – en dag igjen på jobb for de fleste andre. Men butikkene stenger tidligere i morgen, og jeg brukte det argumentet overfor mannen for å få handlet inn påskeprovianten i dag.

Dette overhørte 7-åringen, og var kjapp med å minne meg på hva påskeferien innebar for ham.

En ny Lego-pakke.

Så da var det ingen utvei. Avgårde mot lekebutikk og matbutikk. For han fikk takk være med å handle og bære for å ha seg fortjent til noe ekstra nå. Vi har nettopp vært på tur og kost oss masse, så Lego-pakke-pengene er igrunn brukt opp for lenge siden.

Men det skal ikke alltid være enkelt. For på den første lekebutikken så var ikke utvalget godt nok. OK, det kan jeg forstå. Jeg vet hvordan det føles når jeg ikke helt finner det jeg hadde sett for meg, og MÅ bare sjekke andre butikker for å se hva annet som finnes. (Kanskje det er arvelig?)

Så nå stod vi foran en nye vegg med Lego-pakker, men utvalget var ikke som forventet her heller. Utenom EN pakke da. Som han hadde skikkelig lyst på. Og som var alt for dyr i forhold til det vi hadde avtalt i utgangspunktet. Jeg pekte på noen mindre pakker, men forstod med en gang at det slett ikke passet.

– Vel, da får du vente. Du får være snill gutt og tjene penger noen uker til, så kan vi kjøpe den da, sa jeg, og tenkte det var jo verdt et forsøk. Men nei.

– Jamen mamma, du looooovet!

Og ja, jeg hadde lovet. Og kjente nå – at jeg tapte. Den korttenkte, midlertidige løsningen min slo rett tilbake.

Til stor glede for Lego-gutten – som i tillegg måtte love å være verden snilleste gjennom hele påsken.

Categories:

Denne dagen